Liberecká nemocnice vyrovnala ztrátu

Krajská nemocnice v Liberci vyrovnala ztrátu skoro dvaceti milionů korun, kterou vytvořila od ledna do března. Současně se jí podařilo snížit závazky vůči dodavatelům a zkrátit na polovinu zpoždění, se kterým jim platí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nemocniční pokoj (ilustr. foto)

Nemocniční pokoj (ilustr. foto) | Foto: F. Tichý

Nemocnice toho dosáhla díky úsporám v nákladech a omezení investic. "Je to velký úspěch předchozího vedení, v němž pomaličku pokračujeme. Je důležité říci, že ty úspory jsou opravdu maximalistické. Nemůžeme šetřit na poskytování zdravotní péče, musíme spotřebovávat zálohy zdravotních pojišťoven a odvést určité penzum péče, jinak bychom o zálohy přišli. Takže opravdu šetříme ve svých provozních penězích a nešetříme na pacientech," řekl generální ředitel liberecké nemocnice Luděk Nečasný.

Od července funguje Krajská nemocnice v Liberci jako akciová společnost. Do konce roku plánuje nakoupit ještě několik přístrojů a na příští rok připravuje i stavební úpravy.

Milan Brunclík Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme