Němci chtějí udělat přítrž nekalé telefonní reklamě

Německo chce zpřísnit pravidla tzv. telefonické reklamy, která je v zemi obzvlášť častá. Vláda chce občanům taky usnadnit možnost vypovědět smlouvu, kterou po telefonu uzavřeli.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

telefonování

telefonování | Foto: Comstock Images

Nekalou reklamou po telefonu se cítí být obtěžováno plných 86 procent Němců. 64 procent obyvatel pak uvádí, že je v posledních měsících tímto způsobem kontaktoval bez jejich svolení jeden z mnoha prodejců. Na desetitisíce se pak počítají spory kolem údajně uzavřených smluv po telefonu.

Ministryně spravedlnosti Brigitte Zypriesová chce spotřebitelům umožnit se z těchto pochybných kontraktů snadněji vyvázat. Společnosti, které nebudou dbát přísnějších předpisů, pak musejí počítat s vysokými pokutami.

Podle bádenského ministra pro záležitosti spotřebitelů Petera Hauka, ale návrhy ministryně spravedlnosti nejsou dost razantní. Hauk považuje telefonickou reklamu za ilegální. Smlouvy uzavřené po telefonu by tudíž měly být neplatné, pokud je spotřebitel ještě nepotvrdí písemně.

Milan Kopp, Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme