Stane se Lodž metropolí evropského sexu?

Majitelé nočních podniků v polské Lodži se rozhodli, že své město budou propagovat v Británii. Turisty s librami v peněženkách lákají na billboardy s polonahými slečnami.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Rikša  v lodžských ulicích

Rikša v lodžských ulicích | Foto: Martin Dorazín | Zdroj: Český rozhlas

Zatímco Krakov se úporně snaží zbavit britských chuligánů, druhé největší polské město chce zřejmě tuto klientelu převzít. Lodž se má stát metropolí evropského sexu.

"Centrum Lodži je dokonalé místo pro zábavu všeho druhu. Právě tu chceme nabídnout západním klientům. Máme navíc dobré letecké spojení," láká zákazníky majitelka nočního klubu Žurek Jolanta Žurková. Společně s kolegy vymysleli a zaplatili billboardy v Londýně.

"Co mají Angličané nebo jiní v našem městě dělat, když jim o půlnoci zavřou hotelovou restauraci? Přece nebudou chodit sem a tam po pěší zóně. My jim nabízíme uvolnění, a to je vše."

Lodžská radnice není takovou reklamou nadšená, ale neví, co proti tomu má dělat. Jde o soukromou iniciativu několika lidí, a tu jim zakázat nelze.

Martin Dorazín, Marika Táborská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme