Korsičtí separatisté zaútočili raketou na policejní stanici

Korsičtí separatisté znovu zaútočili na policejní stanici. Raketa odpálená z dvousetmetrové vzdálenosti ale způsobila pouze materiální škody a nikoho nezranila. Aktivita separatistů v poslední době roste.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

policisté na místě útoku v Ajacciu

policisté na místě útoku v Ajacciu | Foto: AFP

Raketa pocházející z vojenského arzenálu bývalé Jugoslávie byla odpálena s cílem demonstrovat odhodlání korsických separatistů pokračovat v akcích.

Na místo se okamžitě dostavila ministryně vnitra Michele Alliotová-Marieová, která tento útok silně kritizovala. K podobné provokaci došlo rovněž v Ajacciu před dvěma lety.

Korsičtí nacionalisté touž po nezávislosti ostrova, jejich útoky v poslední době stoupají. Během své návštěvy Korsiky na konci srpna však prezident Nicolas Sarkozy zdůraznil, že ostrov je a bude součástí Francie a nelze na tom nic měnit. Průzkumy ukazují, že většina Korsičanů si přeje zůstat ve společném státě s kontinentální Francií.

Jan Šmíd, Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme