Počet obětí leteckého neštěstí v Thajsku stoupl na 89

Počet obětí včerejšího leteckého neštěstí v thajském letovisku Phuket stoupl na osmdesát devět. Havárii, ke které došlo během přistání stroje letícího z metropole Bangkoku, přežilo čtyřicet jedna lidí. Pět z nich je v kritickém stavu s popáleninami na šedesáti procentech těla. Příčiny nehody dopravního letounu se vyšetřují. Stroj nízkonákladové společnosti One Two Go letící z metropole Bankgoku na ostrov Phuket se při přistávacím manévru dostal mimo dráhu, narazil do stromů a začal hořet. Na palubě bylo celkem 130 pasažérů a 5 členů posádky.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

nehoda letadla v Thajsku

nehoda letadla v Thajsku | Foto: AFP

Letadlo typu McDonnell Douglas MD-82 thajské nízkonákladové společnosti One Two Go při přistávacím manévru sjelo v silném dešti a větru z ranveje, dostalo se až k nedaleké džungli, kde se po nárazu do stromů rozlomilo na dvě části a vzápětí začalo hořet. Podle informací řídící věže požádal pilot o přistání, vzhledem ke špatné viditelnosti však zřejmě spatřil přistávací dráhu až na poslední chvíli.

Záchranáři, kterým práci komplikovalo špatné počasí, pokračovali s vyprošťováním mrtvých těl z trosek letadla až do dnešního dne. Mezi oběťmi neštěstí je padesát pět cizinců, především Britů, Irů, Australanů a Izraelců. Cizinci, kteří směřovali do jedné z nejnavštěvovanějších destinací v Thajsku, jsou i mezi zraněnými.

Vyšetřovatelům se už podařilo nalézt oba letové záznamníky, které budou poslány do USA k analýze. Její výsledky je možno očekávat do týdne. Letiště v Phuketu zůstává zatím uzavřené. Lety na ostrov byly zrušeny nebo přesměrovány. Předpokládá se ale, že letiště bude znovu otevřeno ještě dnes.

Havárie letadla na Phuketu je nejhorší leteckou tragédií v Thajsku od roku 1998, kdy na letišti Surat Thani také při špatném počasí zemřelo 101 osob.

Marie Matúšů, Jan Prokeš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme