Policie prošetřuje majetkové poměry bývalého premiéra Stanislava Grosse

Kvůli koupi akcií společnosti Moravia Energo bude expremiéra za ČSSD Stanislava Grosse prošetřovat protikorupční policie. To, že Gross získal akcie v tržní hodnotě 300 milionů korun, se nelíbí Jiřímu Jehličkovi - provozovateli internetových stránek Centrálního registru dlužníků. Podal proto na expremiéra trestní oznámení s tím, že Gross mohl zneužít informace, které měl jako představitel státu k dispozici.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Stanislav Gross

Stanislav Gross | Foto: ČSSD

Protikorupční policie už začala prošetřovat majetkové poměry bývalého premiéra Stanislava Grosse. Mluvčí Útvaru pro odhalování korupce a finanční kriminality Veronika Dumková Radiožurnálu řekla, že vyšetřování je na začátku: "Žádné trestní oznámení na pana Grosse jsme neobdrželi, nicméně z vlastní iniciativy jsme začali tuto věc šetřit. Shromažďujeme materiály pro další postup."

Stanislav Gross serveru iDnes řekl, že vlastně trestní oznámení vítá. Kompetentním orgánům chce předat veškerou dokumentaci.

K tomu, aby své majetkové poměry vysvětlil, Grosse vyzvala i jeho mateřská strana. Podle předseda ČSSD Jiřího Paroubka Gross ví, jak se zachovat: "Je to zkušený člověk, bývalý premiér, takže ví, že ty věci je nutné nějakým způsobem doložit." Jiří Paroubek si nicméně myslí, že aféra s akciemi Stanislava Grosse vznikla proto, že právě nyní preference sociální demokracie stoupají.

Lenka Rákosová, Pavel Schrötter Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme