Soudní spor Davida Ratha a Milana Cabrnocha končí smírem

Bývalý ministr David Rath v minulosti nařkl europoslance Milana Cabrnocha z propojení jeho soukromé firmy s Všeobecnou zdravotní pojišťovnou v projektu internetových zdravotních knížek IZIP. Nyní David Rath uznal, že jeho výroky byly nepravdivé a dohodl se s europoslancem na tom, že se mu omluví. Cabrnoch za to už nepožaduje zaplacení odškodného ve výši padesáti tisíc korun a uveřejnění omluvy v tisku.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vrchní soud v Praze

Vrchní soud v Praze | Foto: Marián Vojtek

Právníci obou politiků se na omluvě dohodli na chodbě těsně před jednáním odvolacího senátu pražského vrchního soudu. Právní zástupce Davida Ratha Jan Mach uznal chybu svého klienta: "Tvrzení týkající se toho, že peníze VZP plynuly do soukromé firmy pana doktora Cabrnocha nebylo pravdivé, nebylo přesné. Pan doktor Cabrnoch v té době už několik měsíců nebyl společníkem, ani jednatelem té soukromé firmy. Byl sice předsedou rady IZIP, ale nebyla to jeho firma. Čili ta formální stránka věci nebyla řečena přesně mým klientem. To vyjádření bylo nepřesné."

Právní zástupce europoslance Cabrnocha Petr Toman k usmíření řekl: "Doktor Rath se zavázal, že pošle panu doktoru Cabrnochovi omluvu protože uznal, že to co řekl nebylo pravdivé." Toman Radiožurnálu také přiblížil konkrétní znění omluvy: "Omlouvám se doktoru Cabrnochovi, poslanci Evropského parlamentu a členovi ODS za svá nepravdivá tvrzení uveřejněná ve sdělovacích prostředcích, že do jeho soukromé firmy plynuly z Všeobecné zdravotní pojišťovny desítky až stovky miliónů korun a že tuneloval veřejné peníze VZP."

Tomáš Ouředník, Katarína Brezovská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme