Srážka vlaku s kamionem si vyžádala dva zraněné a škodu přes 3 miliony korun

Dva zraněné a škodu víc než 3 miliony korun si vyžádala srážka německého osobního vlaku s nákladním automobilem. K nehodě došlo na železničním přejezdu v severočeském Varnsdorfu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nehoda a vlak

Nehoda a vlak | Foto: ZZS Trans Hospital

Vlak společnosti Railtrans jedoucí přes naše území z Žitavy do Seifhennersdorfu se na železničním přejezdu se světly bez závor střetl s nákladním automobilem a vykolejil. Podle dosavadních závěrů výstražné zařízení na přejezdu nebylo v činnosti, říká za Drážní inspekci Zdeněk Neusar:

"Lehce tam byl zraněný strojvedoucí a řidič automobilu. Škoda je ale velmi vysoká. Na automobilu 750 tisíc a na vlaku dokonce sto tisíc eur. Dalších sto tisíc vzniklo na nákladu a čtyřicet tisíc na zabezpečovacím zařízení. Nehoda se nijak nedotkla vnitrostátní dopravy. Došlo k ní na peážní trati, kde jezdí pouze německé osobní vlaky."

Věra Pfeifferová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme