Zlínský kraj spustil pilotní projekt s cílem předcházet nezaměstnanosti

Jedním z nových nástrojů prevence nezaměstnanosti je projekt Rozam, neboli rozvoj zaměstnanců. Připravilo ho ministerstvo práce a sociálních věcí ve spolupráci se společnostmi provozujícími poukázkové služby. Vzdělávání pracovníků malých a středních firem s více než poloviční dotací Evropských sociálních fondů si vyzkoušejí ve třech krajích. Kromě Ústeckého a Vysočiny také ve Zlínském, kde ve čtvrtek projekt oficiálně spustili.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

zaměstnanci

zaměstnanci | Foto: Jan Rosenauer

Vedoucí Odboru kanceláře hejtmana Zlínského kraje Stanislav Minařík upřesnil oblasti, ve kterých se za speciální dotované poukázky mohou lidé školit: "Jsou to kurzy na zvládání práce, time management, práce s informacemi, asertivita, komunikace. Další oblastí je Technika, výroba a stavebnictví. Třetí oblast s dotací 60 procent je Zdravotnictví a sociální péče včetně péče o děti a mládež, sociální práce, poradenství, terapie, rehabilitace a tak dále. A poslední oblastí je oblast služeb, hotelnictví, turistika, volný čas, dopravní služby, ochrana životního prostředí, ochrana bezpečnosti zdraví pro práci a podobně."

Při přípravě projektu Rozam vycházelo ministerstvo práce a sociálních věcí ze zkušeností EU, především z belgického projektu realizovaného od roku 1998. Ten byl zaměřen na zvýšení účasti zaměstnanců na vzdělávání. Díky tomuto projektu se v Belgii rozšířila nabídka vzdělávacích institucí, školení a vzdělávacích programů, ale především vzrostla účast zaměstnanců v dalším profesním vzdělávání.

Pavel Schrötter, Roman Verner Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme