Na českých silnicích už letos zemřelo 840 lidí

Letošní rok se do statistik nehodovosti zapíše černým písmem. Jen za uplynulých devět měsíců letošního roku na českých silnicích zemřelo 840 lidí. Je to o čtvrtinu víc než loni.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nehoda

Nehoda | Foto: NEPOUŽÍVAT internet

Tragické jsou hlavně víkendy, kdy umírají mladí řidiči - potvrdil Radiožurnálu policejní statistik Josef Tesařík. "Na první pohled je zarážející poměrně vysoký podíl usmrcených mladých lidí. Například do 24 let představují usmrcení bezmála 21 procent z celkového počtu. Věková skupina 25 až 34 let se podílí na celkovém počtu usmrcených osob bezmála jednou čtvrtinou."

Na chování neukázněných řidičů zatím neměl vliv ani bodový systém trestání hříšníků, ani ohlášené změny v práci dopravní policie. Podle Tesaříka ale mrtvých na silnicích přibývá skoro v celé Evropě.

"Například v Dánsku zaznamenali o 46 procent usmrcených osob, ve Finsku o 41, na Slovensku o 25 a tak dále. Můžeme říct, že k mírnému poklesu došlo prakticky jen na jihu Evropy. Toto srovnání vychází pouze z předběžných údajů a zahrnuje období od půl roku do osmi měsíců letošního roku," uvedl policejní statistik.

Petr Kološ Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme