Hlavním tématem Fora 2000 je letos Svoboda a odpovědnost

Praha už po jedenácté hostí konferenci Forum 2000. Její tradici založil bývalý prezident Václav Havel. Letos se na ni znovu sjeli bývalí i současní politici, vědci a představitelé různých kultur i náboženských skupin z celého světa. Tématem letošního ročníku konference je Svoboda a odpovědnost, v politice, obchodě a podnikání i zpravodajství médií.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Forum 2000: Svoboda a odpovědnost

Forum 2000: Svoboda a odpovědnost | Foto: Forum 2000

Politici by se měli cítit odpovědní za boj s chudobou, šíření demokracie, ochranu životního prostředí a za porozumění mezi různými světovými kulturami. O takovou zkušenost se s účastníky konference podělila bývalá americká ministryně zahraničí Madeleine Albrightová.

Ředitel Světové banky pro oblast části západní Afriky Mats Karlsson vyzývá k odpovědnosti světový průmysl. Musí brát ohledy na životní prostředí - zvláště v souvislosti se změnami klimatu.

Podle politologa Jacquese Rupnika se na Foru stále objevují zajímavé názory a náplň konference se od jejího založení nevyčerpala. "Člověk má dojem, že jedenáctý rok už na téma globalizace slyšel všechno nebo všechny možné názory. Pokaždé tím, že jsou tu noví účastníci a také situace je jiná, dostanete trochu nový pohled na věc a to je myslím zajímavé," řekl Českému rozhlasu Rupnik.

Pavel Novák, Marie Matúšů Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme