Kontroverzní německá novinářka byla vykázána z talkshow ZDF

Diváci populární talkshow německé televize ZDF Johannese B. Kernera se v úterý nestačili divit. Známý moderátor totiž ze studia vykázal jednoho z hostů, shodou okolností svou někdejší kolegyni. Známá novinářka a spisovatelka Eva Hermanová se provinila dalším z řady svých kontroverzních výroků o době nacistické vlády.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Eva Herman

Eva Herman | Foto: www.wdr.de

Sedmnáct let uváděla Eva Hermanová hlavní zpravodajskou relaci televize ARD a Německo jí leželo u nohou. V posledních letech se z novinářky stala spíše spisovatelka a hlavně provokativní bojovnice za práva žen a matek, jejíž výroky vyvolávaly pobouření. Za větu, že "ve Třetí říši bylo mnoho věcí špatných, ale některé, jako třeba uznání hodnoty matek, byly dobré," si Hermanová nedávno vysloužila okamžitý vyhazov z veřejnoprávní televize NDR.

Když se jí při natáčení své talkshow Johannes B. Kerner opakovaně ptal, zda by svůj kontroverzní výrok pronesla i dnes, Hermanová dala pokaždé vyhýbavou odpověď. Svou kličkovanou zakončila dalšími, v Německu politicky nekorektními slovy, že "pokud se už nesmí mluvit o rodinné politice za dob nacistů, pak by se nemělo mluvit ani o dálnicích, které se tehdy stavěly".

Své mediální harakiri pak Hermanová zakončila větou, že "člověk už nemůže mluvit o německých dějinách, aniž by sám sebe neohrozil". Po prudce odmítavých reakcích třech zbývajících hostů požádal Kerner Hermanovou, aby opustila studio, což viditelně zaskočená novinářka bez protestů učinila.

Jiří Hošek, Marika Táborská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme