Odbory ve Francii ohlásily rozsáhlou stávku ve veřejné dopravě

Všichni, kteří chtějí navštívit od poloviny listopadu Paříž, by měli od svého plánu upustit. Šest odborových ústředen dnes vyhlásilo stávku na 13. listopadu, která bude pokračovat, pokud vláda nepřistoupí na požadavky odborů volajících po stažení plánu reforem zvláštních režimů pro některé profese.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Eiffelovka a vlak

Eiffelovka a vlak | Foto: Jan Rosenauer

Francii zřejmě čeká bouřlivý podzim. Po stávce pracovníků dopravy a nejnověji palubního personálu, která stála společnost Air France za pět dní šedesát milionů eur, se chystá nová, rozsáhlá stávka řidičů metra a vlaků SNCF. Po jednání s ministrem práce Xavierem Bertrandem oznámili zástupci odborů, že pokud vláda nezmění svůj plán reforem, vstoupí minimálně šest jejich odborových ústředen do stávky počínaje úterým 13. listopadu.

Stávka by mohla trvat minimálně týden, ale pokud začne, není vyloučeno, že doprava bude v Paříži a dalších velkých francouzských městech paralyzována na několik týdnů, což se výrazně odrazí i na turistickém ruchu. Návštěvníci francouzské metropole například nebudou mít jak se dostat z letiště.

Jan Šmíd, Marika Táborská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme