Přes 700 čínských továren nesmí vyvážet hračky

Víc než 700 čínských továren odteď nesmí vyvážet hračky. Úřady tak rozhodly po kontrole vyvolané skandálem kolem kvality čínských hraček na světových trzích. Nejvíc hraček, 21 milionů, jich stáhl americký Mattel, protože obsahovaly nebezpečné látky. Zákaz exportu postihl továrny z jižní provincie Kuang-tung. Tam se vyrábí 80 procent všech hraček pocházejících z Číny.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

hračky Mattel

hračky Mattel | Foto: Hračky-hry.cz

V provincii Kuang-tung, kde se vyrábí i hračky pro největší zahraniční společnosti, včetně amerického Mattelu, existuje na 5000 takto specializovaných továren. Ty největší vlastní podnikatelé z Hong Kongu, kteří v některých případech doplatili i na nekvalitní subdodavatele.

V Číně totiž prakticky nelze dohledat, kdo všechno se na výrobě finálního výrobku podílel. Inspekce dosud proběhla ve více než 1700 podnicích a výsledkem je oznámení vlády o zákazu exportu pro 764 z nich. Peking ale ujišťuje, že na předvánočním trhu bude hraček dostatek, navíc pouze kvalitních.

Robert Mikoláš, Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme