Premiér Topolánek vylučuje dohody s Miroslavem Šloufem

Premiér a šéf Občanské demokratické strany Mirek Topolánek vylučuje, že by vyjednával se sociálním demokratem Miroslavem Šloufem. Obvinění přišlo z ČSSD. Předseda sociální demokracie Jiří Paroubek současně vyzval Šloufa k odchodu ze strany, a to kvůli jeho kontaktům s kontroverzním podnikatelem Františkem Mrázkem.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Mirek Topolánek představuje PPP

Mirek Topolánek představuje PPP | Zdroj: ČTK

Premiér Mirek Topolánek jakékoliv dohody se Šloufem vylučuje. Říká, že se Šloufem během své politické kariéry setkal, stejně jako s jakýmkoliv jiným politikem.

"Za ty roky, co jsem v politice, jsem potkal úplně všechny politiky. Potkal jsem i podnikatele, kteří jsou dnes ve vězení. Dají se nalézt asi fotografie každého s každým, to je velmi malá země. Já jsem se potkal s Miroslavem Šloufem. Musím říci, že s ním nedělám žádné dohody. Ty informace jsou, jako většina informací tohoto typu. Je třeba se pídit po tom, kdo je tvoří a proč je roznáší. Já prostě nedělám žádné dohody s Miroslavem Šloufem," prohlásil premiér.

Podle předsedy ČSSD Jiřího Paroubka udržuje Šlouf kontakty s některými ministry za ODS v současné vládě. Vyzývá je proto, aby se od Šloufa distancovali. V opačném případě by byli podle Paroubka podezřelí z napojení na organizovaný zločin.

Šlouf, šéfporadce bývalého premiéra Miloše Zemana, v rozhovoru pro Mladou frontu Dnes přiznal kontakty s kontroverzním podnikatelem Františkem Mrázkem. Podnikatel měl podle Šloufa do úřadu vlády dodávat informace, které mohly mít vliv například na privatizaci Komerční banky a České spořitelny.

Milan Kopp, Václava Marešová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme