Otevření obchodního centra Plaza v Plzni se o dva týdny odkládá

14. listopad 2007

Společnost Plaza Centers odložila otevření nákupního a zábavního centra uprostřed Plzně až na 5. prosince, tedy o dva týdny později, než informovala dříve. Důvodem odkladu jsou podle investora nedokončené stavební práce na parkovací budově, bez které údajně nemůže být celý komplex zkolaudován.

Jak uvedl ředitel Plaza Centers pro ČR Tal Ben Yehuda, nález židovských hrobů si vyžádal změny projektu parkovací budovy, což vedlo k zhruba půlročnímu zdržení stavebních prací na tomto objektu. Podmínkou zkolaudování celého centra je i funkční parkovací budova, která v tuto chvíli není dostavěná. Plaza Centers splní veškeré své závazky a centrum otevře v nově stanoveném termínu - 5. prosince tohoto roku.

Obchodní  centrum

Centrum za více než 1,2 miliardy korun má sloužit pro spádovou oblast až 350.000 obyvatel, z nichž polovina žije v Plzni. Jeho součástí bude parkovací dům pro 450 vozů s podzemním tunelem. Včetně sportovního a odpočinkového areálu a amfiteátru má středisko zaujmout plochu 95.000 m2. Třípatrové nákupní a zábavní centrum bude na třetině, 20.000 m2 ploch v 110 jednotkách bude Plaza pronajímat.

Nákupně zábavní centrum Plzeň Plaza

Izraelská Plaza převzala sedmihektarový areál v Plzni předloni 1. dubna. Smlouvu s městem na pronájem na 99 let má ale od října 2002.

autoři: ČTK , Směna ČRo Plzeň
Spustit audio