Na Slovensku se nekonají žádné oficiální oslavy k 17. listopadu

Na Slovensku se dnes nekonají žádné oficiální oslavy 17. listopadu. Vláda Roberta Fica stejně jako v loňském roce toto výročí opomíjí. Naopak před úřadem vlády v Bratislavě se chystají v 18 hodin protestovat premiérovi odpůrci a na demonstraci se připravuje i policie.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Protivládní demonstraci svolali lidé z různých občanských sdružení, kteří tvrdí, že komunismus ještě nekončil, právě naopak. Příkladem je podle nich premiér Robert Fico, jehož vláda se snaží omezovat média, oklešťuje občanská práva a nedodržuje zákony. Demonstranti půjdou z náměstí SNP před úřad vlády, kde položí květiny na hrob zdravého rozumu. Celou cestu je bude hlídat a zároveň dohlížet na veřejný pořádek několik desítek policistů.

Už včera se konal mítink opozičních politických stran, na který přijel i český premiér Mirek Topolánek. Ten se zdržel všech komentářů na adresu slovenské vlády, uvedl však, že občanská svoboda je stále v ohrožení.

Ľubomír Smatana Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme