Síť rychlovlaků TGV se stala terčem sabotáže

Francouzské státní dráhy oznámily, že několik útoků poškodilo signalizační zařízení a na některých linkách se provoz doknoce úplně zastavil.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vlak TGV

Vlak TGV | Foto: Jan Rosenauer

Stávky pokračují ve Francii dnem osmým. Avšak den, kdy měly jednat odbory se zástupci zaměstnavatelů a vlády o ukončení stávek, nezačal dobře. Pracovníci železnic se připravovali nastoupit do práce, ráno ale vypuklo na tratích rychlovlaků TGV několik požárů, které poškodily signalizaci.

"Na atlantické lince shořelo 30 kilometrů zabezpečovacích kabelů, takže tímto místem nemohl projet žádný vlak," uvedl pro rádio RTL výkonný ředitel Francouzských státních drah Guillaume Pepy.

Dráhy zatím nikoho z útoků neobvinily. Spekuluje ale o stávkujících, kteří protestují už osm dní proti chystaným reformám prezidenta Nicolase Sarkozyho. Zjevně koordinované útoky na páteřní síť francouzských železnic odsoudil ministr dopravy Dominique Bussereau. Za zbabělé je označil i šéf železničních odborů Didier Le Reste.

David Koubek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme