Němečtí neonacisté vyřízli dívce do boku hákový kříž

Další, tentokrát mimořádně ohavný čin německých neonacistů šetří policie u našich západních sousedů. Čtyři mladíci hlásící se ke krajní pravici měli sedmnáctileté dívce vyříznout do boku hákový kříž. Několik lidí mělo navíc zbabělému útoku, který se odehrál v saské Mittweidě, nečinně přihlížet.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Mladá dívka se stala svědkem toho, jak čtyři holé lebky utiskovaly bezbrannou šestiletou holčičku. Když je vyzvala, aby svého počínání zanechaly, obrátili neonacisté svou agresi právě na ni. Tři zbabělci nebohou dívku na parkovišti supermarketu drželi a čtvrtý jí předmětem podobným skalpelu vyříznul do boku hákový kříž.

Podle serveru Spiegel ONLINE přihlíželo odpornému činu několik lidí z nedalekých balkónů, kteří ani nezasáhli, ani nezavolali policii. Ta se o činu dozvěděla z nejasných důvodů až s dvoutýdenním zpožděním. Lékaři už potvrdili, že si dívka nemohla zranění způsobit sama. Taky malá dívenka potvrdila verzi děsivého případu, se kterou přišla její zachránkyně.

Jednoho z pravděpodobných pachatelů už policie dopadla. Soudce ale na něj odmítl uvalit vazbu, protože napadená dívka nemohla s jistotou 19letého mladíka identifikovat. Starosta Mittweidy útok označil za "svinstvo a ostudu pro město".

Jiří Hošek, Marika Táborská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme