Britští konzervativci se těší podpoře, jakou poznali naposledy za vlády Thatcherové

Britští Konzervativci mají ve volebních preferencích největší náskok za posledních dvacet let. V průzkumu pro list Daily Telegraph předstihli vládní Labouristy o plných jedenáct procent. Naposledy se těšili takové podpoře za vlády Margaret Thatcherové.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

David Cameron

David Cameron | Zdroj: ČTK

Konzervativci mají podle výsledku průzkumu agenturou YouGov pro list Daily Telegraph největší náskok před vládními labouristy od dob premiérky Margaret Thatcherové na vrcholu její popularity před dvaceti lety. Konzervativce by volilo 43 procent dotázaných, zatímco labouristům by odevzdalo hlas 32 procent Britů.

Komentář listu Daly Telegraph poznamenává, že tyto výsledky svědčí o krizi, která zachvátila vládu premiéra Gordona Browna po aféře banky Northern Rock, ztrátě 25 milionů osobních údajů Britů na dvou kompaktních deskách a v důsledku skandálu kolem financování Labour Party.

Podle názoru profesora politologie Antonyho Kinga kdyby se tento stav promítl do výsledků všeobecných voleb, konzervativci by se stali největší stranou v parlamentě a jejich vůdce David Cameron by pravděpodobně nastoupil do úřadu premiéra.

Milan Kocourek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme