Dva vraždící teroristé z ETA skončili ve francouzském vězení

Za mřížemi skončili ve Francii dva členové baskické teroristické organizace ETA. Policie je podezřívá ze sobotního útoku na dva agenty španělské protiteroristické jednotky ve městě Capbreton v jihozápadní části Francie. Jeden z napadených zemřel na místě a druhý je v nemocnici. O totožnosti zatčených se zatím nic neví.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Člen francouzských speciální policejních sil

Člen francouzských speciální policejních sil | Foto: AFP

Podle francouzské policie patří oba zatčení, muž a žena, k baskické separatistické organizaci ETA, ale zatím není známo, zda-li se jedná o francouzské či španělské občany. Sobotní vražda dvou agentů francouzské policie vzbudila ve Francii velkou pozornost. Na místo se okamžitě dostavila francouzská ministryně vnitra Michele Alliot-Marieová.

ETA má ve Francii několik základen a francouzská policie úzce spolupracuje se španělskými kolegy ve snaze o identifikaci spolupracovníků této baskické organizace. Jedná se o první útok organizace ETA, při němž přišel někdo o život od června tohoto roku, kdy tato organizace odvolala patnáct měsíců trvající příměří.

Jan Šmíd Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme