Řada podniků do konce roku osiří

Dnešek je pro řadu lidí letos poslední pracovní den. Část zaměstnanců si až do začátku ledna bere dovolenou. V některých firmách začala i celopodniková dovolená.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Úřednice (ilustr. foto)

Úřednice (ilustr. foto)

Podle některých ekonomů mohou vánoční a novoroční svátky připravit ekonomiku o miliardy. Analytik Raiffeisenbank Pavel Mertlík s tím ale nesouhlasí. O Vánocích sice nepracujeme a nevytváříme tak hrubý domácí produkt, prudce ale rostou útraty v obchodech.

"Jen jsem si to tak pro legraci spočítal za rok 2006. V roce 2006 v reálném vyjádření ve stálých cenách hrubý domácí produkt za čtvrté čtvrtletí byl o 3,4 procenta vyšší než průměr za celý rok na jednotlivé čtvrtletí. Čili mohl by takto někdo argumentovat, že naopak Vánoce trochu ekonomice přidávají," doplnil Mertlík.

Řada firem bude ode dneška až do Nového roku zet prázdnotou. Po Vánocích si nemalá část zaměstnanců bere ještě třídenní volno. Firem, které vypsaly pro pracovníky celopodnikové vánoční dovolené, je velmi málo.

Tomáš Medek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme