Belgie se obává teroru; zatýkala islamisty

Belgii hrozí teroristický útok - oznámily to dopoledne belgické úřady. Policie zadržela 14 údajných radikálních islamistů, kteří se chystali z belgického vězení vysvobodit Tunisana Nizára Trabelsího podezřelého ze spolupráce s teroristickou sítí al-Káida.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pohled na Brusel

Pohled na Brusel | Foto: flandry.cz

Belgická policie neponechala nic náhodě. Když zadržela 14 údajných radikálních islamistů vyzbrojených střelnými zbraněmi a výbušninami, oznámila nebezpečí teroristického útoku. Zadržení je podle všeho chtěli využít k osvobození Tunisana Nizára Trabelsího. Nedalo se ale vyloučit, že je mohli využít i k útokům na jiné cíle. "Jsou tu známky příprav na teroristický útok", uvedl premiér Guy Verhofstadt na tiskové konferenci.

Proto byla vyhlášená pohotovost především v okolí centrály Severoatlantické aliance a evropských institucí. Policie posílila přítomnost také v metru a v nákupních střediscích plných lidí nakupujících vánoční dárky. Do pozdních odpoledních hodin ale k žádnému incidentu nedošlo.

Vít Pohanka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme