Benzín Normal mizí z německého trhu

V Německu se možná příští rok přestane úplně prodávat Normal 91, tedy bezolovnatý benzín s oktanovým číslem 91. Už teď ho některé menší čerpací stanice buď vůbec nenabízejí, nebo výrazně dráž, než kvalitnější Super 95.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

u čerpací stanice

u čerpací stanice | Foto: Česká televize

"Cenu benzínu Normal jsme schválně nadsadili o 14 centů na litr, aby ho lidé přestali kupovat," prozradil deníku Bild nejmenovaný nájemce čerpací stanice v Hamburku. Německá média si povšimla, že Normal nabízely v posledních dnech výrazně dráž než Super taky velké společnosti Aral a Shell. Ty to odůvodnily technickými problémy s ukazateli cen. "Zákazníkům jsme ale účtovali cenu správnou," dušuje se mluvčí Aralu Detlef Brandenburg.

Předseda Svazu soukromých čerpacích stanic Axel, hrabě Bülow, se ale domnívá, že Normal 91 během příštího roku prakticky zmizí z německého trhu. Podle expertů poptávka po tomto typu bezolovnatého benzínu trvale klesá. V Německu ho tankuje asi čtvrtina řidičů benzínových aut.

Jiří Hošek, Pavel Schrötter Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme