Na hranici mezi Slovenskem a Maďarskem vznikají lavičky

Lidé na slovensko-maďarské hranici se mohou posadit na sousedskou lavičku. Tu vyrobili umělci a symbolicky osadili mezi dvě obce Kečovo a Aggtelek na jihovýchodě Slovenska, které jsou mezi sebou vzdálené asi 800 metrů. Další takové lavičky budou přibývat i na jiných hranicích.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Evropská unie

Evropská unie

Jedna polovina lavičky stojí na Slovensku, ta druhá v Maďarsku a v jejím prostředku je srdce, které spojuje. Lidé tu klábosí a uvědomí si, že hranice mezi sousedy jsou zbytečné.

Sousedé ovšem asi netuší, že s nápadem přišli maďarští designéři, ale technicky ho provedli dva zkušení čeští umělci Radek Hegmon a David Karásek.

Podobné lavičky chtějí nainstalovat i na hranici Maďarska se Slovinskem a Rakouskem především na méně frekventovaných přechodech.

Ľubomír Smatana Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme