Britští popeláři přicházejí na Vánoce zkrátka

Mlékaři a popeláři tradičně dostávají před Vánoci od Britů spropitné. Odborový svaz popelářů GMB však hlásí, že letos popeláři nedostávají skoro nic, protože občané jsou nespokojeni s reformami ve sběru odpadků, zaměřenými na recyklaci.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

vozidlo na čištění komunikací

vozidlo na čištění komunikací

A v některých částech Británie už sběr odpadků ve velkých zavřených vozech neprobíhá jednou týdně jako dřív, nýbrž jednou za dva týdny, což občané považují za podfuk.

Angličtí popeláři nejenže nedostávají skoro žádné předvánoční spropitné - občané si na nich dokonce vylévají zlost a vykřikují urážky. Jsou rozčíleni tím, co považují za zmatky v reformách sběru odpadků.

V rozhovoru pro BBC si na to postěžoval mluvčí odborového svazu GMB. Také řekl, že místní samosprávy v některých hrabstvích předvánoční odměny pro popeláře zakázaly kvůli podvodníkům, kteří se za popeláře vydávají a vybírají do vlast ní kapsy.

Mluvčí asociace místních samospráv však zcela v rozporu se stížností svazu GMB řekl, že k jeho uchu se nedoneslo nic v tom smyslu, že by popelářům spropitné bylo odmítáno.

Milan Kocourek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme