Kraje chtějí po Českých drahách, aby zdůvodnily zdražení

Hejtmani krajů, které ještě na letošek s Českými drahami neuzavřely smlouvu, budou s dopravcem jednat společně. Chtějí, aby dráhy lépe zdůvodnily, proč letos žádají na zajištění vlakové osobní dopravy v regionech více peněz, a aby ukázaly propočty nákladů na jednotlivé spoje.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

osobní vlak

osobní vlak | Foto: Alena Palečková

Podle Českých drah odpovídají požadované částky rozdílu mezi stále rostoucími náklady a tržbami. Jihomoravský hejtman Stanislav Juránek má zato, že všechny kraje v republice by měly mít od drah srovnatelná čísla. Asociace krajů se má sejít příští pátek v Brně.

"Očekávám, že za účasti náměstka Českých drah Jiřího Koláře dospějeme alespoň k tomu směru a postupu, kterým se budou společně ubírat všechny smlouvy v České republice. Za Jihomoravský kraj budeme chtít, aby České dráhy zdůvodnily navýšení, abychom našli ne kompromis, ale to správné číslo, které odpovídá vynaloženým nákladům," řekl hejtman Juránek.

Vlasta Gajdošíková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme