Best of 2007 ve world music

8. leden 2008

Konec každého roku patří anketám. Ať už těm posluchačským nebo odborným. Mezi nejprestižnější patří zcela určitě ta, kterou vyhlašuje anglický magazín fRoots s radiem BBC. Hlasuje v ní několik stovek odborníků z celého světa a jejich vyjádření má velkou váhu. Za pozornost rovněž stojí vyhlášení desek nejvíce hraných evropským žebříčkem world music, tedy těch, které během roku pouští zhruba padesátka předních evropských rádií včetně stanice ČRo 3 - Vltava, odkud své playlisty zasílá Petr Dorůžka.

V pořadu Best of ve world music v Čajovně 23. ledna si můžete poslechnout hudbu, která patří k tomu nejlepšímu, co bylo v uplynulém roce na světě natočeno. Uslyšíte Andy Palacia z ostrova Beliza, Manu Chaa, Yousseou N´Doura, Mercedes Peón, Orchestra Baobab nebo zástupce anglické scény Martina Simpsona a Rachel Unthank. Pozoronost bude věnována rovněž projektu The Imagined Village, dílu Simona Emmersona a Martina Carthyho. Další informace o nahrávkách najdete na www.world-music.cz.

V divadelní části vás čeká portrét souboru Kabaret Caligula, což je originální amatérské sdružení s poměrně nezaměnitelným rukopisem. Připravila Kateřina Dolenská, hudební částí vás provede Jiří Moravčík.

Spustit audio