V Michiganu začíná další vlna amerických primárek

Další vlna primárek ve Spojených státech začíná v průmyslovém Michiganu. O právo stát se kandidátem republikánů v boji o Bílý dům se tam utkají především arizonský senátor John McCain a rodák z Michiganu Mitt Romney. Demokratické primárky tam nebudou mít takový význam, protože jejich posunutím na dřívější termín ztratili lokální demokraté právo vyslat své delegáty na letní sjezd, který zvolí kandidáta do prezidentských voleb.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

John McCain

John McCain | Zdroj: ČTK

Ve státě proslaveném výrobou automobilů je hlavním předvolebním tématem ochabující americké hospodářství. Nezaměstnanost je tam nejvyšší ve Spojených státech a v okolí Detroitu přesahuje sedm procent.

Své podnikatelské zkušenosti nabízí u Velkých jezer Mitt Romney, jehož otec byl v Michiganu guvernérem.

Jeho největší rival, senátor John McCain, má sice výhodu, že už v Michiganu primárky vyhrál v roce 2000 a dostalo se mu viditelné podpory voličů po vítězství v New Hampshire minulý týden, ale michiganským dělníkům vzkázal, že se tam výroba automobilů v dřívějším rozsahu nevrátí a že se mají naučit něco jiného.

Miroslav Konvalina, Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme