Výroba mobilních telefonů v Německu končí

V Německu pravděpodobně skončí výroba mobilních telefonů. Firma Nokia chce totiž v polovině letošního roku zavřít svůj závod v Bochumi. O práci tak zřejmě přijde 2300 lidí. Finské společnosti přijde výroba moc drahá.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Mobilní telefon Nokia

Mobilní telefon Nokia | Foto: Jan Rosenauer

Nokia plánuje přesun produkce do východní Evropy, kde jsou náklady ve srovnání s Německem mnohem nižší. Rozhodnutí pobouřilo ministerského předsedu Severního Porýní-Vestfálska Jürgena Rüttgerse, který ho považuje za nepřiměřené a nepochopitelné.

Politik křesťansko-demokratické unie CDU finským manažerům připomněl, že je bochumský závod jednak výdělečný a že taky v 90.letech obdržel subvenci ve výši 60 milionů eur. Rüttgers očekává, že finský koncern alespoň výrazně přispěje do sociálního fondu pro potřeby bezmála dvou a půl tisíce lidí, kteří přijdou o práci.

Jiří Hošek, Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme