Šest vysokých představitelů justice žaluje Marii Benešovou

Šest vysokých představitelů justice, v čele s Nejvyšší státní zástupkyní Renátou Veseckou a místopředsedou Nejvyššího soudu Pavlem Kučerou, žaluje stínovou ministryni spravedlnosti za ČSSD Marii Benešovou. Důvodem je její vystoupení v polední zpravodajské relaci Českého rozhlasu 1 - Ozvěny dne z 20. prosince, kde se vyjadřovala k problému nezaplacené pokuty Nejvyššího soudu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

soudní síň

soudní síň | Foto: Nejvyšší soud

Marie Benešová v této souvislosti zmínila i údajný korupční případ lidoveckého šéfa Jiřího Čunka. Jmenovala ještě náměstka Vesecké Karla Černovského, náměstka vrchního státního žalobce Libora Grygárka, šéfa jihomoravských státních zástupců Petra Coufala a žalobce Arifa Salichova a označila je za představitele zákulisní justiční mafie.

Právník představitelů justice Petr Toman potvrdil, že společnou žalobu skutečně podal, ale bez bližších podrobností. "Můžu potvrdit, že taková žaloba byla v úterý podána k soudu, je to žaloba na ochranu osobnosti. Ale nemůžu se dále vyjadřovat k obsahu té žaloby, ani k tomu, co je tou žalobou požadováno."

Žalující nechtějí podle informací Rádia Česko finanční odškodnění. Požadují ale osobní omluvu zaslanou v dopise a omluvu v servisu České tiskové kanceláře. Marie Benešová se ale omlouvat nehodlá.

"Já jsem citovala pouze tisk, který si toho všímá už od sklonku roku, a předtím už i v srpnu si toho všímal, takže jsem odcitovala Mladou frontu, pojmenovala jsem to jako mafiánské praktiky, to je pravda. Ale to když si budeme hrát se slovíčky, tak si stojím za tím, že to nestandardní, mafiánské praktiky jsou, a budu se tomu samozřejmě bránit a počkám si, co v té žalobě bude," dodává stínová ministryně spravedlnosti za ČSSD Marie Benešová.

Více podrobností se můžete dozvědět na webu Rádia Česko.

Jan Hrbáček Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme