Život je pes - rodinný seriál ve vysílání ČRo 2 - Praha

24. únor 2008

V únoru (24.2. od 10:30 hodiny) se objeví ve vysílání Českého rozhlasu 2 - Praha nový původní rodinný seriál s výmluvným titulem Život je pes. V tomto velkém projektu, v němž se žánr vrací na stanici po dlouhých letech, zavítáme mezi obyvatele Ořechovic. Je velmi pravděpodobné, že Ořechovice neznáte. A tak je nejvyšší čas to místo poznat...

Alex Koenigsmark o něm například říká: "Ořechovice jsou původně městečko u Prahy, dnes "satelitní obec", součást okresu Praha západ, vedle staré zástavby na jedné straně řeky, kde dodnes žijí zemědělci, jsou tam na druhé straně řeky domy, vily a letní byty, mezi obě strany se mísí nová zástavba, od podnikatelského baroka po elegantní bytovky moderního střihu okolo starého náměstí. Domorodci nemilují "náplavu", ale ta se už taky dělí na starou dobrou a novou..."
Ořechovičtí domorodci i představitelé "náplavy" a jejich životní osudy jsou tedy základním "materiálem" důmyslné stavby našeho seriálu. Poznáme v něm doktora Jarmila Martínka, typického maloměstského praktického lékaře, kterého v ordinaci vystřídá jeho syn Jan. Poznáme paní Vilmu Martínkovou a jejího přítele a snad i nového životního druha redaktora Karla Majera. Seznámíme se studentkou Lucií Martínkovou. Poznáme velkouzenáře Václava Zajíčka a jeho fotbalově umanutého syna Petra. Budeme se setkávat se šarmantní dámou a úžasnou kuchařkou Dominque Raifortovou, s povedenými manžely Bezouškovými, s panem Vomáčkou, majitelem bistra "Sós" a mnoha dalšími postavami a postavičkami.
Svéráznými vypravěči jejich příběhů jsou spisovatelka jímavých ženských románů Malvína Křenová a pes - zlatý retriever Monty (reprezentant té dávné pravdy, která dala jméno celému tomu dílu).
V novém rozhlasovém seriálu budete svědky mnoha pozoruhodných situací, v nichž se octnou jeho hlavní hrdinové i epizodní figurky. Mnohé ty příběhy vám zcela jistě připomenou vaše vlastní osudy. Protože život je prostě pes. Ostatně kolikrát jen si tu otřepanou frázi opakujeme v nejrůznějších okamžicích našich životů? Většinou si to říkáme s trochu trpkým povzdechem. Rozhlasový seriál Život je pes se pokusí to trochu změnit. Abyste si tu větičku říkali s úsměvem.
Námět seriálu je dílem Alexe Koenigsmarka a Jana Vedrala. V týmu autorů jsou kromě nich i Petr Kolečko, Václav Dušek, Jana Procházková a Jan Tošovský.
Režisérem seriálu je Vladimír Gromov, který do hlavních rolí obsadil celou řadu výborných herců - Danu Syslovou, Lukáše Hlavicu, Vladimíra Brabce, Michala Pavlatu, Chantal Poulain. Barboru Polákovou, Kryštofa Hádka, Milenu Steinmaslovou, Ladislava Županiče, Pavla Soukupa, Svatopluka Schulera, Danu Černou, Jana Jiráně a mnoho dalších.

autor: Pavel Kácha
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka