Ministerstvo obrany zvažuje vypovězení smlouvy kopřivnické Tatře

Tatra musí dodat armádě nejpozději do dvou měsíců několik desítek nových nákladních automobilů. A jestli poruší v pořadí už druhý smluvně zakotvený termín, ministerstvo obrany ji velmi pravděpodobně vypoví smlouvy, stejně jako výrobci obrněných transportérů Pandur.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tatra 810

Tatra 810 | Foto: Tatra

Radiožurnálu to potvrdily dobře informované zdroje blízké ministerstvu obrany a Poslanecké sněmovně. Už loni v prosinci měli vojáci dostat prvních 27 vozů, letos jich pak má automobilka vyrobit plných 295. Prototypy přitom armáda stále ještě testuje. A dokud tatrovky nesplní takzvané vojskové zkoušky, ministerstvo je nemůže převzít.

Náměstek ministryně pro vyzbrojování Jaroslav Kopřiva vysvětluje, jak přejímka v praxi funguje: "My si myslíme, že pokud výsledky zkoušek skončí v únoru, tak dodávka by měla začít další měsíc. Technologicky vzato se to dodává po vozidlech, musí to ještě projít státním ověřováním jakosti, čili ten každý vůz se nějakou dobu přejímá. Maximální možné tempo je převzít dva vozy za den."

O možných sankcích za neplnění smlouvy by měl právě dnes jednat Kopřiva s představiteli Tatry.

Pavel Otto Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme