České děti tíhnou k alkoholu i cigaretám

České děti patří mezi náruživé kuřáky a čím dál častěji si dají i skleničku alkoholu. Vyplývá to z výzkumů Národního monitorovacího střediska pro drogové závislosti.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

cigarety

cigarety

Pravidelně popíjí alkohol čím dál tím mladší děti. Některé to Radiožurnálu samy potvrdily: "Jako trošku si někdy dám," říká jeden chlapec. Mladá dívka souhlasí: "Nějak extra mi to nevadí." A další chlapec dodává: "Pivko si dám."

Také první cigaretu si zapálí školáci brzo - už v devíti letech. Jak potvrzuje Jindřich Vaněk z aliance Zákon 18, prodavači jim krabičku často bez problémů prodají, přestože je to nezákonné: "To číslo může kolísat někde mezi jednou třetinou a jednou polovinou prodejců." Nejnovější výsledky mezinárodní studie tak mohou potvrdit předchozí data. Podle nich je Česká republika druhá v Evropě v počtu mladých chlapců, kteří pravidelně pijí pivo. Lidé jsou u nás totiž vůči legálním drogám velmi tolerantní.

Lenka Šumová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme