Zakladatel vytunelovaného H-Systemu Petr Smetka je opět před soudem

Před pražským městským soudem začal další proces se zakladatelem vytunelované stavební společnosti H-System Petrem Smetkou a několika bankéři. Podle obžaloby spáchali miliardový podvod s úvěry.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zakladatel H-Systemu Petr Smetka přichází k soudu

Zakladatel H-Systemu Petr Smetka přichází k soudu | Zdroj: ČTK

V této v pořadí už druhé kauze jde o skoro miliardový úvěrový podvod, který měl Smetka provést spolu se třemi bankéři pražské pobočky Komerční banky. Hrozí jim pět až dvanáct let vězení. Petr Smetka si už od předloňského září odpykává dvanáctiletý trest vězení za vytunelování H-Systemu.

Pokud se při v pátek začínajícím procesu prokáže, že šlo o úvěrový podvod, posunou se klienti H-Systemu do první řady při vyplácení náhrad. Upozornil na to server Aktuálně.cz. Prostředky na odškodné jsou zatím z rozhodnutí konkurzní soudkyně obstaveny. Podle Borise Havla z vrchního státního zastupitelství není jasné, jak dlouho bude proces trvat: "Záleží na způsobu obhajoby. Záleží samozřejmě i na procesní taktice stran. Obžaloba čítá asi tisíc stránek."

Tomáš Medek, Pavel Schrötter Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme