Šéf Nokie potvrdil uzavření závodu v Bochumi

Zánik továrny firmy Nokia v německé Bochumi se zdá být neodvratný. Rozhodnutí uzavřít závod a přesunout výrobu do Maďarska a Rumunska znovu potvrdil šéf finského koncernu. Odbory i politické špičky si ale myslí, že boj za zachování výroby ztracen není.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

továrna firmy Nokia v Bochumi

továrna firmy Nokia v Bochumi | Zdroj: ČTK

Šéf Nokie Kallasvuo včera jednal se zástupci zemské vlády Severního Porýní-Vestfálska. Ti se domnívají, že investice do zařízení bochumského závodu ve výši zhruba 14 miliónů eur by v konečném důsledku znamenala zvýšení produktivity na úroveň továrny v Maďarsku.

Finští manažeři se ale zdají být neoblomní. Podle serveru Welt.ONLINE už dokonce Nokia jedná s několika zájemci o prodeji některých odvětví. To by ovšem mohlo znamenat záchranu několika stovek pracovních míst. Novou naději dal zaměstnancům bochumského závodu předseda sociálních demokratů Kurt Beck, podle kterého ještě "boj o továrnu není ztracen".

Jiří Hošek, Marika Táborská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme