Duel kandidátů na prezidenta živě na Radiožurnálu

Poslouchejte dnes od 13 hodin Radiožurnál! Vysíláme přímý přenos duelu Václava Klause a Jana Švejnara ze Senátu Parlamentu ČR. Oba kandidáti budou odpovídat na dotazy senátorů ČSSD. Co mají společného a co je rozděluje? Přesvědčí vás o tom, že si zaslouží si být naším prezidentem? Debatou vás provedou moderátor Jan Pokorný a komentátor Petr Nováček.

Budete sledovat dnešní duel Václava Klause a Jana Švejnara? Ptáme se vás v anketě Radiožurnálu. Posílejte nám i své názory - pomocí SMS nebo přes on-line formulář.

Volba prezidenta České republiky začne v pátek 8. února 2008. Prezidentem je zvolen ten kandidát, který na společné schůzi obou komor Parlamentu ČR získá nadpoloviční většinu hlasů všech poslanců i nadpoloviční většinu hlasů všech senátorů. Nezíská-li žádný z kandidátů nadpoloviční většinu hlasů všech poslanců a všech senátorů, koná se do čtrnácti dnů druhé kolo volby. V tom je zvolen kandidát, který získal nadpoloviční většinu hlasů přítomných poslanců i nadpoloviční většinu hlasů přítomných senátorů. V případném třetím kole je zvolen ten z kandidátů druhého kola, který získal nadpoloviční většinu hlasů přítomných poslanců a senátorů dohromady. Nebyl-li prezident republiky zvolen ani ve třetím kole, konají se nové volby. Společné schůzi zákonodárců podle ústavy předsedá šéf Poslanecké sněmovny.

Vysílání ČRo 1 - Radiožurnálu si můžete naladit na síti VKV/FM vysílačů po celé České republice a na dlouhé vlně 270 kHz. Poslouchat nás můžete i přes internet, pomocí DVB-S přijímače (satelit Astra 3A) a v DVB-T multiplexu společnosti Radiokomunikace (Praha, střední Čechy, Domažlicko, severní Čechy, Brněnsko, Ostravsko).

Záznamy vybraných pořadů Českého rozhlasu 1 - Radiožurnálu si můžete poslechnout v Rádiu na přání. Pro automatické ukládání záznamů oblíbených pořadů do svého počítače nebo mp3 přehrávače můžete využít službu Podcast.

autoři: jkr , lep
Spustit audio