Prezident Klaus řekl, že nevěděl o setkání svého kancléře s Miroslavem Šloufem

Několik dní před páteční volbou českého prezidenta se nejméně dvakrát sešli kancléř nynější hlavy státu Václava Klause - Jiří Weigel a poradce expremiéra Miloše Zemana - Miroslav Šlouf. Podle jejich vlastních vyjádření pro server Aktuálně.cz mluvili také o prezidentských volbách, prý ale jen bokem.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Václav Klaus

Václav Klaus | Foto: Petr Večeřa

Jiří Weigl tvrdí, že důvodem schůzek byly jeho 50. narozeniny. Naopak podle Šloufa se sešli proto, že Weigl od něj potřeboval získat kontakt na jednoho člověka. Právě Šlouf podle serveru Aktuálně.cz velmi aktivně shání podporu pro současného prezidenta Václava Klause. Ten v pořadu České televize Události, komentáře řekl, že o žádné schůzce kancléře Weigla s lobistou Šloufem nevěděl.

Václav Klaus zároveň vyloučil, že by k setkání došlo z jeho podnětu. Souhlasí s výkladem kancléře Weigela, že se se Šloufem sešel primárně kvůli svým padesátinám. Považuje za samozřejmé, že si přitom povídali i o prezidentské volbě.

Česká televize, Renáta Prátová, Miroslav Panuška Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme