Po 30 letech bude v karlovarském Thermalu balneoprovoz

7. únor 2008

Vlastní balneoprovoz vybuduje. jedno z největších lázeňských ubytovacích zařízení v Karlových Varech hotel Thermal. Hodlá do něho investovat kolem sedmi až osmi milionů korun. Hotelu dosud takový provoz chybí a byl odkázán na balneo například v nedalekých Alžbětiných lázních. Výstavba je rozdělena do tří etap a už letos bude zprovozněna první část.

Ta pokryje zhruba 40 procent potřeby hotelu. Vlastní práce začnou patrně v březnu a potrvají asi tři až čtyři měsíce. Návratnost vynaložených peněz odhaduje na dva roky. Ve druhé etapě bude dokončeno balneo pro zbývající kapacitu Thermalu. Část balneoprovozu bude pro lázeňské účely, část bude mít charakter relaxační s tím, že by kromě hotelových hostů sloužil i veřejnosti.

Lázeňská péče

Stavba balnea nijak zásadně běžný provoz hotelu neovlivní. Celé zařízení je situováno do prvního suterénu objektu, kam jsou už svedeny i výtahové šachty. Celý prostor v minulosti sloužil jako zázemí pro údržbu a sklady. V poslední době ale už nebyl využíván. Problém nebude ani s přivedením vřídelní vody, protože hotel ji odebírá do bazénu. Bude třeba jen instalovat přípojku. Vlastní balneo bude mít Thermal poprvé po 30 letech od otevření hotelu.

Dosud státní hotel Thermal, provozovaný společností Thermal-F, investuje do modernizace objektu významné částky už několik let. Novou podobu tak dostala řada prostor, například kavárna. Náročnější klientele budou určena také dvě hotelová patra, kde vzniknou za čtyři miliony korun luxusně vybavené pokoje s odpovídajícím servisem. Tyto nadstandardní pokoje hotel rovněž postrádal.

hotel Thermal
autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio