Německo prověřuje, jestli nebyl požár v Ludwigshafenu založen úmyslně

Požár v německém Ludwigshafenu, při kterém v neděli zahynulo devět Turků, včetně pěti dětí, byl možná založen úmyslně. Turecká média si navíc stěžují na práci záchranářů, kteří prý nepostupovali dost rozhodně. Německý ministr vnitra ale toto podezření kategoricky odmítá. Odpoledne zavítá na místo požáru taky turecký premiér Erdogan.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

požár (ilustr. foto)

požár (ilustr. foto) | Foto: Jan Rosenauer

Německo má ještě stále v živé paměti děsivé žhářské útoky na přistěhovalce z počátku 90.let. Vyšetřovatelé v Ludwigshafenu stále otálejí s verdiktem, zda byl požár činžovního domu obývaného tureckými rodinami, nešťastnou náhodou nebo zda byl založen úmyslně. Server Spiegel ONLINE informoval, že dvě dívky měly údajného žháře zahlédnout.

Turecko se na místo činu rozhodlo vyslat vlastní vyšetřovatele. Spolkový ministr vnitra Wolfgang Schäuble to ale nebere jako signál nedůvěry. Kromě toho se plně postavil za práci policie a hasičů, kteří podle jeho názoru při požáru riskovali své životy. Obrázek o situaci na místě požáru si přijede udělat taký turecký premiér Erdogan, který taky možná navštíví zraněné v nemocnici.

Jiří Hošek, Pavel Schrötter Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme