Německá policie podezírá šéfa Deutsche Post z daňového úniku

Německo je v šoku z aféry šéfa Německé pošty Klause Zumwinkela. Ten měl spolu s dalšími rodinnými příslušníky dlouhodobě připravovat stát o enormní částky na daních. Odahuje se, že jde o milion eur (to je přes 25 milionů korun). Podle expertů skandál dál sníží důvěru lidí vůči představitelům velkých koncernů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Německo

Německo | Foto: NEPOUŽÍVAT internet

Nejdříve aféra u Volkswagenu, poté korupční skandál v Siemensu a teď možná vůbec nejmocnější německý manažer podvádějící ve velkém při placení daní. Signál vyslaný obyčejným lidem je podle odborníků zničující. Zumwinkel, považovaný za multimilionáře, navíc zatím poněkud překvapivě zůstává předsedou představenstva Německé pošty.

Deník Süddeutsche Zeitung k tomu napsal, že rozhodující při rozkrývání celého případu byla pomoc zahraniční rozvědky BND. Ta měla dodat německým vyšetřovatelům informátora, který celý složitý systém daňových úniků osvětlil.

Jiří Hošek, Miroslav Panuška Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme