Ekonom Jan Švejnar dál zůstane ve veřejném nebo politickém životě Česka

Neúspěšný kandidát na prezidenta Jan Švejnar nezmizí z českého veřejného života. Potvrdil to v dnešních Otázkách Václava Moravce s tím, že zatím si vezme několik týdnů na oddych a pak se rozhodne co dál.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jan Švejnar

Jan Švejnar | Foto: Khalil Baalbaki | Zdroj: Český rozhlas

O tom, že by se pokusil založit vlastní stranu, Jan Švejnar ale neuvažuje. Nerad by dál polarizoval společnost a naopak by chtěl zůstat nadstranickým.

"V této chvíli máme dostatek politických stran a nevidím důvod, proč by měla vznikat nová strana. Také si myslím, že by to nebylo loajální vůči stranám a subjektům, které mě podporovaly. Nevidím to tedy jako krok, který by byl sjednocující," uvedl v České televizi Jan Švejnar.

Pro konkrétní angažmá se Jan Švejnar zatím nerozhodl. Pokud zvolí dráhu politika, například v Senátu, slíbil, že by se vypořádal s členstvím v dozorčí radě ČSOB. Zatím neví, jestli je to potřebné nebo ne: "Ale samozřejmě bych se informoval o všech otázkách, které by souvisely s jakýmikoli kroky, které bych podniknul."

Jana Zemanová, Katarína Brezovská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme