Činnost společnosti Business Angels Investment prověřuje ČNB

Česká národní banka prověřuje činnost společnosti Business Angels Investment. Tato firma už loni inzerovala přijímání vkladů. Na to ale neměla licenci. Letos svůj postup zdokonalila a formálně se zřejmě nedopouští porušování práva. Říká, že shromažďuje prostředky jako levnější zdroj financování formou půjček od klientů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká národní banka

Česká národní banka | Foto: Marián Vojtek

Přesto by lidé měli mít na paměti, že jejich případná investice není ze zákona pojištěna. Které vklady pojištěné jsou, popsala mluvčí centrální banky Pavlína Bolfová.

"Obecně lze říci, že pojištěné vklady klientů jsou u subjektů, které mají nějaký druh licence od České národní banky a přispívají buď do Garančního fondu anebo Fondu pojištění vkladů. Licence mají například banky, nebo družstevní záložny anebo obchodníci s cennými papíry. U obchodníků s cennými papíry však platí, že pojištění podléhají pouze peněžní prostředky, které jsou uložené k nákupu investic; není pojištěna špatná investice," vysvětlila mluvčí České národní banky.

Společnost Business Angels Investment na svých webových stránkách uvádí, že není bankou, a není tedy dozorována ČNB a není pojištěná u Fondu pojištění vkladů.

Jitka Hanžlová, Marika Táborská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme