Mirotice se chtějí připojit k obcím, které občany informují SMS zprávami a emaily

19. únor 2008

Mobilní telefon má v této době téměř každý. Z tohoto faktu vycházejí zastupitelé v Miroticích na Písecku. Uvažují totiž o tom, že by do budoucna mohl městský úřad informovat občany pomocí SMS zpráv či emailů, jak je to už běžné v řadě měst a obcí. Textové zprávy na mobilní telefony by tak nahradily městský rozhlas, který je i díky finančně náročným opravám nevyhovující a zastaralý.

"Náš veřejný rozhlas už má něco za sebou a dost poruchový. Proto uvažujeme o tom, že bychom občany mohli informovat pomocí SMS zpráv a emailů. Zatím je projekt v začátcích, v podstatě zastupitelstvo se o něj teprve začalo zajímat a shánět informace, který ze systému by byl pro město nejlepší," řekl starosta Mirotic Milan Brunclík.

Mirotice nyní zjišťují informace i od jiných obcí a měst, kde se systém informačních SMS osvědčil. Spokojeni jsou s ním řadu let například v Katovicích na Strakonicku. Jak dosvědčil místostarosta Katovic Miroslav Kolářík: "Systém používáme už 6 let. Velice se nám osvědčil o povodních v roce 2002 a lidé jsou s ním spokojení. Nyní máme zhruba 500 přihlášených uživatelů."

autor: čro čb
Spustit audio