Ústí nad Labem může dál bojovat proti alkoholu vlastní vyhláškou

Město Ústí nad Labem napodruhé uspělo s vyhláškou, která zakazuje pití alkoholu na veřejnosti. Její platnost potvrdilo ministerstvo vnitra. Zastupitelům vadili hlavně lidé, kteří postávali u večerek a popíjeli pivo.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ústí nad Labem

Ústí nad Labem | Foto: Jan Rosenauer

Zákaz platí ve 24 ústeckých lokalitách - jde hlavně o parky a okolí škol a školek. Od loňského července, kdy vyhláška začala platit, řešili tamní strážníci přes 450 přestupků.

Možné jsou ale také výjimky, potvrzuje ředitel městské policie Pavel Bakule: "Pokud se v těch místech, kde je zákaz požívání alkoholických nápojů, budou konat společenské akce a podobně, tak ten organizátor má právo požádat město o vydání výjimky."

Na podzim město Ústí nad Labem vyhodnotí to, jak zákaz pití alkoholu na veřejnosti funguje. Případně pak ještě působnost vyhlášky rozšíří na další problémové lokality.

Podobný zákaz mají také v Kladně, Benešově a v Českém Těšíně. Přesto mnohá města čekala, jak dopadne právě ústecká vyhláška.

Marika Táborská, Gabriela Hauptvogelová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme