Takzvaný neviditelný bombardér B-2 havaroval

Krátce po startu z Andersovy vzdušné základny na tichomořském ostrově Guam havaroval takzvaný neviditelný bombardér B-2. Podle informací amerického vojenského letectva se dvoučlenná posádka stačila včas katapultovat. Ostrov Guam, který leží asi 6000 kilometrů jihozápadně od Havaje, spadá pod svrchovanost Spojených států amerických.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bombardér B-2

Bombardér B-2 | Foto: en.wikipedia.org/

Celý incident pro televizní stanici BBC popsala Anne Morrisová z tamní letecké základny: "Bombardér B-2 havaroval kolem půlnoci evropského času. Dvoučlenné posádce, která byla na palubě, se podařilo evakuovat. Piloti prošli lékařskou prohlídkou a jejich zdravotní stav je dobrý. Nyní zřídíme expertní tým, který vyšetří příčiny incidentu."

Bombardér B-2, jehož hodnota se pohybuje kolem 1,2 miliardy amerických dolarů, využívá nejvyspělejších technologií. Ty mu umožňují uniknout radarovému zaměření. Bombardér Spojené státy nasadily například do operací v Afghánistánu, Iráku nebo v Srbsku.

Lubica Bergmanová, Katarína Brezovská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme