ČSA loni hospodařily se ziskem

České aerolinie v loňském roce - po letech ztrát - hospodařily se ziskem 111 milionů korun. Naposledy letecký dopravce vykázal zisk v roce 2004, rok poté se propadl skoro do půlmiliardové ztráty.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

letadlo

letadlo | Foto: Marián Vojtek

K zisku aerolinkám výrazně pomohl prodej a zpětný pronájem pěti letadel, který se v hospodaření kladně projevil půlmiliardou korun. Podle prezidenta ČSA Radomíra Lašáka se dařilo zvyšovat výnosy z hlavní činnosti, kterou je přeprava osob.

"Daří se nám plnit plány, které jsme si stanovili. To znamená, daří se nám zlepšovat zejména výnosovou stranu. Kdybychom srovnali výnosy, přes stejné kursy koruny, srovnatelné, tak jsme rostli ve výnosech skoro více než 1,2 miliardy korun. Dále se nám dařilo řádově několik stovek milionů ušetřit v těch běžných provozních nákladech."

Marika Táborská, Tomáš Medek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme