Poslanci se připravují na debatu o brněnské úrazové nemocnici

Poslanci už dvakrát odložili převod Úrazové nemocnice v Brně ze státu na město. Převod se začne v parlamentu projednávat příští týden. Vzhledem k nemoci ministra zdravotnictví Tomáše Julínka museli poslanci opět celý návrh odložit.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Poslanecká sněmovna

Poslanecká sněmovna | Foto: Marián Vojtek

Předkladatel, poslanec Michal Hašek z ČSSD, s odkladem nesouhlasí. Stát chce brněnskou úrazovou nemocnici zrušit a část z ní převést do nemocnice v Brně - Bohunicích. Kritici chtějí tomuto kroku zabránit právě tím, že se ze státního zařízení stane městské.

"Už nebudeme souhlasit s nějakým přeřazováním, protože teď chceme mít jistotu, že skutečně dojde k debatě o podstatě toho zákona. Ministr Julínek bude muset reagovat u řečniště - bude to on, nebudou to jeho náměstci ani pan Cikrt, kteří by nám něco vzkazovali, řekl Českému rozhlasu Hašek.

Kvůli odkladům nestihli poslanci zákon projednat dříve než se k prvnímu březnu Úrazová a Fakultní nemocnice v Brně sloučily. Podle poslance Michala Haška je i přesto možné převod ze státu na město provést.

Vladan Dokoupil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme