Do afghánské provincie Lógar odletí první civilní experti

Do afghánské provincie Lógar odletí ve čtvrtek první civilní experti, kteří se stanou součástí českého provinčního rekonstrukčního týmu. Pro letošní rok vláda vyčlenila na obnovu této provincie 80 milionů korun.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bojové vozidlo pěchoty pro afghánskou misi

Bojové vozidlo pěchoty pro afghánskou misi | Zdroj: ČTK

Jak se bude o rozdělení finančních prostředků rozhodovat, na to Martinovi Veselovskému v pořadu 20 minut Radiožurnálu odpověděla hlavní koordinátorka českého rekonstrukčního týmu Ester Lauferová.

"Teď tam posíláme ten civilní tým, oni na místě provedou další analýzy už v rámci svého oboru. Posoudíme to s provinčním plánem i s tím, co tam doposud udělali Američané. My část těch amerických projektů doděláme a pak se vyhodnotí efektivita těch projektů a rozdělí se ty peníze mezi jednotlivé sektory. Samozřejmě je tam prostor i pro nevládní organizace a nebo popřípadě pro nějaké české firmy."

V Lógaru by mělo působit kolem 200 vojáků a zhruba deset civilních expertů na zemědělství, stavebnictví nebo hydrologii. V provincii budou přibližně tři roky. Celkem bude práce našeho provinčního rekonstrukčního týmu stát 650 milionů korun.

Eva Odstrčilová, Marika Táborská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme