Na Domažlicku se převrátil autobus se studenty

V obci Babylon na Domažlicku havaroval v noci zájezdový autobus, který vezl středoškoláky do Alp. Dvanáct lidí se při nehodě lehce zranilo. Jak Radiožurnálu potvrdil hasičský důstojník Jan Rayser, vozidlo se převrátilo na bok.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

převrácený autobus u obce Babylon na Domažlicku

převrácený autobus u obce Babylon na Domažlicku | Zdroj: ČTK

Nehoda se stala kolem 23:30. "Bylo to na rovném úseku. Podle vyjádření velitele zásahu měl řidič podezření, že mu snad praskla pneumatika," uvedl krátce po nehodě Rayser.

Verzi pětapadesátiletého řidiče ale ráno popřela domažlická policejní mluvčí Vladislava Čejková. Podle ní se řidič dostatečně nevěnoval řízení, neboť obsluhoval videopřehrávač.

Na silnici první třídy k hraničnímu přechodu Folmava najel autobusem Setra na rovné silnici za pravou krajnici, která se pod vozem utrhla, uvedla mluvčí. Dechová zkouška na alkohol byla u řidiče negativní.

V autobusu jelo celkem 47 cestujících. Dvanáct lehce zraněných lidí - sedm studentů a pět dospělých - rozvezly sanitky do nemocnice k ošetření, nikdo ale nemusel být hospitalizovaný. Pro ostatní děti si přijeli rodiče.

"Starosta Babylonu přistavil autobus, takže děti si vlezly do autobusu a byli vyrozuměni rodiče. Protože byli z Domažlic a blízkého okolí, tak si pro ně rodiče hned jezdili," doplnil Rayser. Škola dnes potvrdila, že lyžařský zájezd do Alp zrušila.

Policie dopravu v místě nehody řídila několik desítek minut kyvadlově, poté oba směry zprovoznila. Řidiče vyšetřuje pro podezření z obecného ohrožení. Za to mu hrozí až tříleté vězení. Na autobusu vznikla škoda za 100.000 korun.

Lenka Rákosová, Martin Hromádka, Jan Dvořák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme